top of page
Untitled design-2.png
PREHRANA 3. lekcija.png

Nisem slučajno napisala tako kot sem!

Kaj to pomeni?

Razložila bom:

Sanjate o idealni postavi. Za vas je idealno biti suh kot trlica.

Vi pa niste trlica!

Kakšno obleko boste si kupili? Takšno, za trlice--kar pa je za vas idealno, ali takšno - OPTIMALNO, ki se vam prilega in v kateri vam je prijetno?

 

To pravilo velja za vsa področja našega življenja. 

Hočemo nekaj, kar imamo za idealno.

  • Na prvem mestu je vprašanje ali je to res idealno za kar naša omejena človeška glava misli, da je idelano? 

  • Ali je ono tudi v sedanjem času idelano? 

Namreč, marsikaj (npr terapevtske metode, ali Nokia) so donedavna še bile idealne,  danes pa več niso.

  • Tudi to je malo verjetno, da je tudi za vas idelano to, kar je idealno zame. 

 

Ta problem je najbolj pereč, pri naši prehrani. 

Primerjava z avtom je zelo bedna vendar samo mi to pada na pamet. 

Vzemimo da je idealno, da avto porabi 5 l goriva na 100 km.

Vi pa hočete nekega oldtimerja in hočete ga preganjati z maksimalno hitrostjo?

Ali bo njegova poraba samo teh 5 l/100 km?

 

Kot sem o tem že pisala, naša prehrana je odvisna izključno od tega, kako in za kaj porabljamo naše bitje.  Zato so oksimoroni (bistroumni nesmisel) vsi tisi napotki o "zadravi prehrani", ko si izmišljamo kaj in kako naj bi jedli, na sploh ko hočemo pretentati svoje telo in npr. namesto mesa dati mu "plastiko".

 

Dobro veste, da kvalitetnega (dragega) vina ne morete dobiti od trte, vzgojene na hidroponski podlagi.

Pa tudi čebele vedo, da z načinom in kvalitetom prehrane usmerjajo in določajo kakšni "kasti" bodo čebele pripadale. 

Pa tudi to veste, da so jajca od kokoši na talni reji bolj kvalitetna kot jajca kokoši iz baterijske vzgoje.

Zakaj po tem isto to ne veste, ko gre za človeka? Zakaj uporno sprejemate odišavljeno plastiko in šrot namesto prave prehrane in pomanjkljuvosti te plasične prehrane hočete nadomestiti s prehranskimi dodatki?  Kako hočete postati suveren človek, ko z neprimerno prehrano ubijate v prvi vrsti vaše mentalne sposobnosti, ki so najbolj potrebne za ustvaritev soverenosti. 

Razen tega tudi vi - kot kokoši - ustvarjate jajca neprimerene kvalitete ... 

Iz nekvalitetnih jajc tudi "piščanci" ne morejo biti kvalitetni ... !!!

PRIPOMBA: Iz semen, ki so dobivena z genskimi manipulacijami pa ne more izrasti pravi plod. Zato ni merodajna količina škropiva uporabljena v pridelavi. Namreč, plastične paradižnike (in vse ostalo) ne marajo niti škodljivci!

 

Če bi tako ravnali s svojim avtom, kot ravnate s sabo, bi vas takoj odpeljali v norišnico. Ker vaše ravnanje s sabo je enako, kot če bi avto, ki porabi preveč goriva in olja, dali na "dijeto" in mu dovajali manj goriva ali pa namesto olja nasuli vodo.

 

Sebe prisiliti na vegetarijsnaktvo, na sploh na veganstvo je pa tako, kot če bi svojega benzinca priklopili na elektriko in pričakovali, da postane eletkrični avto.

 

PRIPOMBA: Ko predelamo v sebi vse tiste nepridiprave, ki nam grenijo življenje in prenehamo delati neumnosti, kot jih sedaj počnemo, takrat za neše potrebe ne bo potrebno meso pa niti nadomestki ni v kakšni obliki. 

Kako se bomo osebnostno sprminjali, tako se bo spreminjala tudi naša prehrana. 

 

Torej, pri prehrani NI PRAVILA. Naša fiziologija dobro ve v kakšnem momentu kaj potrebuje in v kakšnih količine in skozi kakšno naravno snov je potrebno, da to dobimo.

                                                                                         

                                                                                                     ***

Ker je v nas številno osebnosti, zato je prehrana odvisna tudi od tega v katei naši osebnosti se sedaj nahajamo.

Lahko da ste celo življenje v eni in isti. Lahko pa se spreminja vodilna osebnost, ki vas zastopa v konkretnem življenju.

Spremembe so pa najbolj očitne, ko delamo lekcije transformacije po principu Transformne osebnostne terapije (TOT). Takrat smo lahko nekaj dni v eni osebnosti, ko pa predelamo to aktualno lekcijo, lahko za naslednjo lekcijo stopa v ospredje popolnoma drugačne osebnosti.

 

Tako so npr. kečap, ponfri, pica  in velika količina pomoranč značilna hrana trmoglavca -- mizama tuberkuloze po homeopatski definiciji. Sodi pa v 7. čakro (tretje oko).

Druge imejo tudi svoje značilnosti, pa sem jih pozabila, saj mi niso bile pomembne.

 

Zaradi vsega tega, najbolj idealna je OPTIMALNA PREHRANA.

To pa je tista hrana, ki jo v tem momentu potrebujete.

To je hrana, ki jo potrebuje tista osebnost, ki stopa na plan v tem izseku vašega življenja. Lahko, da to osebo potrebujete za svoje trenutne cilje, ki ste jih zastavili.

Ali pa je ta določena vaša osebnost poklicana na odgovornost

in potrebuje narediti svoje ispite,

da bi vi - celota, lahko stopi naprej na vaši življenjski poti. 

Če ji ne damo njej primerno hrano, ona ne more obaviti funkcije in naloge, ki bi jih morala. Če pa, zaradi pomanjkanja njej primerne hrane hira, hirate tudi vi. In seveda, ne morete stopiti naprej temveč propadate. 

 

Zaradi vsega tega se lahko zgodi, da ste včeraj nakupili tono pomoranč, ker brez njih niste mogli živeti. Do danes ste pa naredili včerajšnjo lekcijo in je na plan stopila druga oseba. Zato danes pomoranč ne morete več niti pogledati a jedli bi samo jabolk ali pa samo slanino brez kakšnekoli zelenjave ali kruha. Ali pa je potreba po mesu čez noč izzvenela in sedaj "umirate" za solato. 

 

Če pa je za vašo nadaljnjo pot osebnostne in duhovne rasti potrebna kakšna posebna dijeta, za to, skozi proces ozaveščanja po metodi TOT, tudi dobimo napotke in vodstvo. Več o tem preberite na blogu.

###

Torej, če je solata idelana hrana a vi je danes niti pogledati ne morete, ker vam gre na bruhanje že ko pomislite na njo. po tem je ne smete jesti. Potrebujete optimalno hrano. A optimala je npr. ta slanina ali celo ta živa bela mast (npr okoli sivnjskih kotletov), ki bi jo goltali tudi brez kruha in brez česarkoli drugega, čeprav se je gravžala celo življenje. 

Ker gre za popolnoma drugačne postavitve problemov, kot ste vajeni prosim, da najprej preučite priloženo (brezplačno) e-knjigo. V njej so opisani in razloženi pojmi ter izrazi uporabljeni v tekstih. Sicer teksta ne boste pravilno razumeli. 

Transformna osebnostna zadnja.jpg
  • Facebook
bottom of page