top of page

Konkretni napotki za terapijo

 

Celotna terapija človeka in tudi celotnega sveta začenja na teh straneh.

To je prvi korak, najtežji a najbolj pomembni korak na potri transformacije v zdravje, sposobnost in suverenost. 

Najbolj bistveno je, da usvojite pravila, po katerih poteka pravilno ozaveščanje. Za to so vam na  razpolago brezplačne e-knjige: »Transformna osebnostna terapija« in »Logika, kot terapevtska metoda«. 

Praktični prikaz poteka ozaveščanja je dan, skozi moje avtodomarske izkušnje z naslovom: »Avtodomar na stara leta«. Za mene je avtodomarstvo začetek novega življenja, kot je za vas soočanje z drugačnim razmišljanjem in s pristopom zdravju, zdravljenju, pa tudi življenju ki je popolnoma drugačen od tega, na kar ste navajeni.

 

Tekste berite počasi in pustite da vam moje besede »vsednejo«. Tako bo to, kar ste shranili v glavo, postopoma prešlo v zavedanje. Zavedanje pa je doživljanje resnice s celim svojim bitjem.. 

Če mi boste sledili in tudi podoživljali mojo avtodomarsko pot, boste pri tem prepoznali tudi svoje, mojim problemom ekvivalentne probleme in skozi moje boste prepotovali svoje in dosegli transformacijo in tudi rešitve marsičesa, kar vam je poprej bilo nemogoče. 

                                                                                    

Kot dopolnilo priporočam še knjige »Ozavščanju naproti«, v kateri je obrazložitev zakaj ni možno z dosedanjimi metodami razmišljanja rešiti probleme in zakaj je samo z razmišljanjem po metodi TOT možno najti pravih rešitvi. 

V knjigi »Nevromarketing razbija iluzije«, je prikazano to, kar tudi vi veste, Kljub temu ji sledite, ker se ne zavedate katastrofalnih posledic te zlorabe psihologije, ki jih že sedaj doživljamo.

TUKAJ pa bodo prikazane konkretne domače naloge za ta nujno potreben obrat vaše konstelacije in razmišljanja. Te domače naloge, kot tudi drugi teksti, ki so vezani na te lekcije bodo objavljeni na blogu. 

 

Na tej spletni strani je ogromno teksta iz raznih področij življenja, ki vam, iz drugačne perspektive poskušajo prikazati svet in stanje v njem ter tudi vaše mesto v vsemu temu.

Vse jih je potrebno brati tako, kot je opisano v TOT, oz, kot ste se učili že v osnovni šoli, ko je trebalo napisati obnovu, oz. morali odgovoriti na vprašanje: »kaj je avtor hotel povedati".

Tekste bom tudi naprej pisala - tako, kot mi bo prihalajo, da jih pišem.

 

Vem, da je težko verjeti, da bi razumevanje nekih tekstov in obračanje miselnosti imelo takšen močen upliv na našo usodo, kot jaz to trdim. Sami se lahko prepričate, saj nič ne zgubite in ničesar ne tvegate, če poskusite. 

Če s pomočjo barantanja ponotranjite razumevanje, da bi prišlo do zavedanja, boste ozdraveli veliko vaših težav. Veliko vas niti ne bo potreboval nič drugega. Če pa bo še ostalo kaj, to bo treba rešiti skozi individualno terapijo.

Vendar trenutno še ni čas za individualno terapijo, saj najprej morate obvladati vse to, kar tukaj piše.

​Če te principe sprejmete in boste gledali v pravo smer, boste vodeni. Vsaka narejena lekcija pa omogoča temu bogu/naravi/fiziologiji, da popravi tisti delček vas, ki ste ga predali na »servis«. Namreč morate predati svoje hudobije/smeti. Lahko pa jih predate šele takrat, ko se jih do dna duše zavedate in ste tudi to spoznali, da vam one škodujejo.

Predaja teh in njihova transformacije pogojuje in omogoča, da se ostalo v red spravi. Narava je že neštetokrat dokazala, da je v stanju urediti in v red spraviti to, kar je človek uničil. Ni razloga da to isto ne bi naredila za nas in v nas.

Sicer tudi to sledi logiki. Saj če hočete čisto stanovanje, ne greste v trgovino po škatlo čistoče temveč po škatlo čistila.

 

Rada bi povdarila še nekaj: jaz izhajam iz tega kjer ste vi. Moja naloga v tem scenariju je bila da budem ogledanik. Zato sem šla v ekspediijo in sem našla izhod, katerega vi še ne poznate. 

Na vam je, da mi prisluhete, ko vam hočem pomagati. 

Nimate pravo niti da sodite. Kako hočete soditi in kritizirati, ko to moje sploh še ne poznate. - tudi to je logika.

Izvolite najprej se upoznati s tem kar vam ponujam. Za konstruktivno diskusijo sem na razpolago, za vaše provokacije ali prazna blebetanja pa ne.

Vse to je terapija in moja pomoč vam—ki vam jo dam zastonj. 

Ne bom vas vsiljevala. Zato, če vas niti toliko ne zanima, da prisluhnete in poskusite, pa me, prosim, pustite pri miru. Sledite svoji poti.

Če vas kaj zanima, lahko mi pišete na Fb strani Transcendentalnega sveta.

Individualne terapije trenutno ne pridejo v poštev. Najprej morate obvladati »poštevanko« ki sem jo poskušala opisati. Šele po tem, in šele za tiste, ki so obvladali ta prvi korak, se bodo odprle poti tudi naprej. 

Več kot vas bo sodelovalo, hitreje se bo stopalo naprej.

 

Ne izsiljujte, da razlagam nekaj kar tako in tako ne bi mogli razumeti. Ne zato, ker bi bili neumni vendar tudi Einstein je začel z učenjem poštevanke. In teorijo relativnosti nihče vam ne more tako razložiti, da bi je v podrobnosti obvladali, če niti poštevanke še ne veste.

Kot sem jaz teleban za avtodomarstvo, tako ste vi sedaj še teleban za TOT. 

 

Ne izsiljujte razlage niti takrat, ko nočete zagrizniti v "kolač" ki sem ga "ispekla" za vas in vam ga postavila na pladnju. O okusu kolača lahko govoričimo tisoč let, pa vam še ne bo jasno. Ne zato, ker jaz ne bi znala razlagati temveč zato, ker se okus kolača ne da razložti. A samo en grižljaj je potreben, in vse boste razumeli.  

Torej poskusite.

 

Povdarjam tudi to, da TOT nisem jaz izmislila. Jaz jo samo znam uporabiti in znam z njo pomagati tudi vam. 

Ta metoda je implementacija vsem znanih modrosti z metodam logike. Če je zaničujete, niste zaničili mene temveč ste zaničili vse tisto, za katere so se vaši predniki trudili tisoče in tisoče let, da bi gradili in zaradi katerih se je opica preoblikovala v človeka. Zaradi zanikanje terapije, ki je logika, človeštvo bo precej hitro padlo nazaj v stanje, ki je dejansko pod nivojem živali. 

In še nekaj: nisem vprašala vas, da mi vi odgovorite. 

Jaz vam povem: postavi vprašanje, da bi ti bilo odgovorjeno.

Namreč, mene ne zanima vaš odgovor iz veša glave, niti vaše modrovanje. Te ne štejejo.

Zanima me pa, kaj ste dobili kot odgovor, ko ste problem postavili v barantanje. Zanima me tudi to, kakše misli so se vam podile po glavi, tudi če so se vam zdele prismojene, ali jezne do mene. Zanima me, kaj so vaše osebnosti v vas "govorile", kaj so se kregalie kako negativne so se pokazale, na kaj so vas opozarjele, kaj so kritizirale in kaj svetovale ... Vse to so zalo pomembne in vredne informacije, na podlagi katerih se izoblikuje naslednji korak - naslednja lekcija. Jaz pa sem samo inštruktor, ki vam pomagam narediti te, iz vas od znotraj prihajajoče naloge.  

 

Še manj pa potrebujem vaših nasvetov. Kar naprej doživljam, da si marsikdo, pri takšnih mojih tekstih vidi svojo priložnost, da se postavi nad mano in mi »ljubeče« soli pamet s svojimi neumnosti in si domišlja, da sem potrebovala ravno njega za učitelja in njegovo pomoč za svoje težave. 

Do takšnih se ne morem kulturno obnašati. Če se (kot sem to že poskusila)  po tem mislijo, da se strinjam z njimi, da so mi silno potrebni, ker brez njihove "modrosti" ne morem živeti in ne morem rešiti svojih problemov. In na podlagi tega me začno izsiljevati in podrejevati. Moje razlage ne pomagajo, nobenih argumentov ne sprejemajo in so silno užaljeni, če "odpovem ubogljivost". Zato jih hitro, že na začetku odrežem.

Sprejemam pa enakopravni odnos. To pomeni: lahko me kritizirate, lahko se pokregamo ... in jaz bom vedno predelala vaše kritike, pa tudi vam referirala. Pričakujem pa, da tudi vi na enak način predelate moje "kritike" in nasvete, oz, da uporabljate enaka pravila igre, kot od mene pričakujete. 

Sedaj vas prosim, da prenesite e-knjige, ki jih boste našli TUKAJ in poiščite "Avtodomarja" in začnite!

bottom of page