top of page

Kaj je razlika med Transformno osebnostno terapijo in ostalimi, klasičnimi terapijami

 

TOT ni takšna terapija, ki jo sicer poznamo.

Pri Klasičnih metodah je pacient pasiven, ki sprejema in uboga

Pri TOT je pacient aktivan s tem, da mora razmišljati in poglabljati se v sebe.

Klasične metode menijo o človeku, da je ničvreden, ki ga je potrebno popraviti ali celo nadomestiti z popolnoma novo vsebino. 

Za TOT je človek v osnovi čisto in popolno božje bitje. Zato išče v njem uzroke, zaradi katerih se je skazil in uničil

 

Klasične metode trdijo, da vas povezujejo s sabo, v resnici pa vas terjajo, da potlačite (ignorirate, ne upoštevate, "spravite v zapor", po možnosti da ubijete) svoje osebnosti. S tem vas režejo od vas samih.

TOT vas opozarja na vaše, v zapor podzavesti spravljene osebnosti. Terja vas, da se jih zavedate ter vodi vas do njih, da bi jih privlekli na površino in jim dali pravo glasa in možnost transformacije.

 

Klasične metode predpisujejo pravila o tem kakšni morate postati, ter vas hočejo "popraviti" in programirati s programi, ki so za vse enaki.

Za TOT je vsaki človek enkratna in neponovljiva individua. Ona vas noče ne popravljati in ne spreminjati. Cilj ji je samo umakniti umazanijo iz vas, pa da zasijete v polnem sijaju na svoj unikaten način.

 

Klasisčne metode ne zanima kakšen ste in zakaj ste postali takšni.

Cilj poglobljenega razmišljanje pri TOT ima za cilj raziskati kakšni ste sedaj, po tem pa -- korak za korakom -- v hoji nazaj proti začetkom, raziskati zakaj ste postali takšni kot ste, da bi prišli do vaše originalne osebnosti, ki je točno takšna, kot mora biti in na kateri ni nič za spreminjati. 

Klasične metode vas delajo odvisnim od nekoga, ki naj bi vas kar naprej popravljal in vam predpisoval pravila za življenje.

TOT vas dela suverenim.

 

Klasične metode vas režejo od vaše fiziologije in vas delajo odvisnim, celo vas priklapljajo na – od človeka izmišljene računalnike, ki naj bi vodile vse vaše funkcije. In, če se nekdo hoče poigrati z vami ali vas izsiljevati, mu je dovolj, da »heka« vaš računalnik in vas trpinči, dokler ne sprejmete, da mu ugoditi ne glede na to kar terja od vas ali pa vas bo enostavno (brez plinksih komor in podobnega) eliminiral.

TOT vas povezuje z vašim lastnim božjim »računalnikom« -- z naravo, ki vas spontano (in zastonj) drži v homeostazi ali pa popravi, če bi se slučajno iztirili. Ta božji računalnik pa dela s cilejm zagotoviti in naprej prenašati ŽIVLJENJE.

Klasične metode terjajo od vas da uničite svoje »signalne lučke« ki vas opozarjajo da je nekaj narobe.

TOT vas poučuje kako upoštevati signalne lučke in opzorila,

 

Klasične metode na piedestal postavljajo nekogaršnjo omejeno in dvodimenzionalno človeško glavo, ki si domišlja da je novodobni bog in si je vzel pravice upravljati življenja drugih, ki jih je pridobil v svojo last in pod svojo komando.

TOT postavlja na piedestel naravo/boga/božji "računalnik"/fiziologijo, vas pa hoče povezati nazaj z njim, da bi postali polnopravni in polnovredni terminal tega računalnika, oz božja manifestacija na materialni ravni.

Klasične metode imajo svoje »sveto pismo« ki ga je izmislil človek z načinom razmišljanja, kot jo vam narekuje človek

TOT uporablja večne kozmične resnice in modrosti a za način razmišljanja uporablja večno veljavno logiko

 

Na vam je da odločite: ali hočete biti eksponent in manifestacija nekege človeka, ki ni nič boljši od vas, samo zna bolje manipulirati in podrediti vse ostale, da bi mu bili programirani roboti za izpolnitev njegovih ciljev,

ali pa hočete biti manifestacija božje iskre – originalnega vašega JAZ-a.

Sedaj pa pojdite nazaj na prikazno stran terapije in berite nadaljnje napotke, ki so vam pomembni za ta naš prvi korak na poti ven iz pekla.

bottom of page