top of page

Kaj pomeni: "obrat v pravo smer"?

Pri ozaveščanju po metodi TOT šteje samo to, kar pride "iz polnega srca".( O tem, kaj pomeni "iz polnega srca"preberite v priporočeni knjigici).

Refleksni odziv je tudi nekaj kar pride "iz polnega srca" - spontano in iskreno, brez kontrole in polepšanja. Ta je ta pravo. To šteje. To ste vi! Od tega je odvisno ali bo terapija uspela ali ne.

Vse ostalo pa je laž in me ne zanima.

 

KAJ JE VAŠE REFLEKSNO RAZMIŠLJANJE IN POSLEDIČNI UKREPI?

Releksno gledate kje je prva bolnica, kjer bi vam lahko pomagali, če vam se karkoli zgodi.

V neprijetnih situacijah refleksno razmišljati kako boste onega drugega vsekali (vse eno na kakšen način) in kako mu boste dopvedali, da se le moti in da je vaše prav.

Pri kritiki je vaš refleksni ozdiv: "Ne, nimaš prav" (izraženo v raznih oblikah vendar z enakim pomenom)

Refleksno odklanjate tuja mnenje in kritike, da niti na kraj pameti vam ne uspe priti, da bi se mogoče morali ustaviti in razmislili kaj vem ta drugi hoče povedati. Še manj pa ste pripravljeni razmisliti o možnosti, da je njegova kritika vas resnična ali pa da si dovolite razumeti kje ima prav.

Refleksno ne pada vam na pamet, da bi mogoči vi morali korigirati svoja stališča ali jih opustiti. 

Refleksno samo o tem premlevate, kako mu boste dopovedali da vi in samo vi imate prav.

Releksno lažete (največ sebi) in polepšavate zadeve

Refleksno ne priznate svoje krivde in reflesno vam ne pride na pamet da bi »izgovorili tu tešku stranu reč: "izvini"-kot poje Balašević 

 

Obrnjeni boste v pravo smer, ko boste:

- refleksno išli raziskovati kaj je vaša hudobija (ne dejanje temveč osebnost v vas, ki je določeno dejanje naredila) zaradi katere bi se vam lahko zgodilo nekaj slabega;

- refleksno se vprašali zaradi katere vaše hudobije se vem je zgodila neljuba situacije...

- Ko boste reflesno in samoumevno sledili temu, kaj vam drugi govori ali hoče pokazati in ob tem želeli razumeti to, kar vam hoče povedati ;

- In ko se boste spontano in refleksno ustavili se razmisliti in poiskati kje ta drugi IMA prav

- in ko boste refleksno pripravljeni sprejeti možnost, da se VI motite. 

- in refleksno bili pripravljeni sprejeti možnost, da vaša človeška glava pojmam nima kaj je prava rešitev. 

Vse to vi veste, niso vam pa v refleksu. Opazujte se, pa boste zaznali. 

S tem, da vam to postane refleks, boste omogočili, da se vam hitro stvari postavijo v pravi red in da pridete do pravih rešitvi.

Najhujša a najtežje opazna "hudobija" je, da se v hipu - refleksno KORIGIRATE v momentu, ko zaznate, da bi se iz vas osvobodila reakcija, ki po vašem mnenju ni primerna (ali pa da ni takšna, kot sem jaz povedala, da bi morala biti). Tako ste prevarali sebe in uz najboljšo voljo ne boste nič dosegli. Prepričani boste, da delate prav, v resnici pa ste samo zatlačili svojo pravo reakcijo.

PROSIM VAS LEPO

Ne goljufajte sebe!

NORMALNO JE, da se človek ne more od danes do jutri korenito spremeniti. 

Tukaj sem opisala pravo smer, ki je trenutno naš cilj.

Narediti obrat pa je pot, ki pa je dejansko najtežja, vendar nujno potrebna, če hočem ven iz pekla.

NADALNJE LEKCIJE BODO VAM OMOGOČILE TA OBRAT.

TREBATE JIH  SLEDITI IZ KORAKA V KORAK. 

Naslednje lekcije se lotite, samo, ko ste prejšnjo naredili.  

S tem,  da ste me razumeli, celo strinjali se z mano še niste spremenili svojih refleksnih miselnih procesov tudi če bi resnično to želeli. Ker to je nemogoče.

Vem, da od tega kar sem napisala še vedno niste nič razumeli. Zato prosim, kot sem to že omenila, moje besede postavite v barantanje, kot je opisano v ponujeni knjigici o TOT.  

Vzrok za nerazumevanje ni to, da bi bili neumni. Temveč je takšno razumevanje za vas tako popolnoma novo, kot je zame avtodomarstvo. In da bi dojeli nekaj, za kar smo totalno tumasti, je potrebna transformacija, ne pa možganska sposobnost. 

Preprosta primerjava: Niste zato prišli v hribe namesto na morje, ker ste slabi voznik. Prišli ste zasto, ker ste zgrešili pravi odcep ali ste koristili napačen zemljevid.

Sedaj pa prosim, da greste nazaj na prikazno stran terapije in preberite še konkretne napotke za ta korak terapije

 

bottom of page