top of page

KAJ NAM ŠE UNIČUJE IMUNOST
Homeostaza

HOMEOSTAZA

https://sl.wikipedia.org/wiki/Homeostaza  

Homeostaza pomeni ravnovesno stanje ki ni statično temveč se v dinamičnem toku kar naprej uravnava.

To pomeni, če se nivo nečesa v naši krvi zniža tudi za čisto minimalno, se že, avtomastko in spontano, pokrenejo  mehanizmi, da bi praktično takoj poravnali manjko in spet ustvarili ravnovesje.

Ko pa dodamo nekaj, po tem enaki mehanizmi vse naredijo, da obdržijo potrebno raven te snovi v krvi in da preprečijo zviševanje nivoja tega, saj tudi minimalno zvišanje nad neko, še normalno raven, lahko ugrozi življenje. 

 

Naše telo ima najlažje delo takrat, ko pojemo ali popijemo preveč nečesa. Vzeme to, kar potrebuje in v tolikih količinah, koliko mu je v tem momentu potrebno. Ostalo se pa izloči preko blata (tudi s pomočjo driske) in tudi z spontanim bruhanjem. Ob tem še lahko zablokira proces resorpcije.

 

Pri kemikalijah je ta mehanizem že v precejšnji meri izigran-prevaran, ker kemikalije hitreje zlezejo v kri. Namreč, telo je narejeno sonaravno. Torej, pripravljeno je na naravne procese ne pa na naklepno in zavestno uničevanje z nenaravnimi in telu neprijaznimi snovmi.

 

Ko se zadeve resorbirajo iz črevesa, pridejo najprej v jetra. Jetra je tovarna. Ona mora poskrbeti, da bo to, kar smo resorbirali, transformira v primerno obliko za skladiščenje ali za trenutno uporabo. 

 

Če pa je nekaj strupeno ali zaradi same snovi ali zaradi pretirane količine, ali pa je umetno, jetra to mora neutralizirati in tudi transformirati v obliko, primerno za izločanje. Čim več umetno izdelanih »naravnih« snovi »za zdravje« namečemo v sebe, to bolj obremenjujemo naše telo, na sploh pa naša jetra. In dok se ukvarja s tem šrotom, nima moči poskrbeti za PRAVE SUROVINE za bistvene procese našega telesa. 

Tudi to ne smemo pozabiti, da smo mi del narave. Zato je vse tako narejeno, da skladno in harmonično deluje v naravi, ne pa za umemtne izdelke norih glav, ki jim je samo za profit, magari s tem zastrupili celo Zemljo. Zato naše telo ne bo dohajalo in prej ali slej vse odpove.

*****

Z druge strani, ko gre za snov, ki ga naše telo po potrebi izdeluje od surovin, če vi to snov dodate telesu, se naša lastna proizvodnja – zaradi homeostaze - ustavlja. In je lahko možno, da se tako ustavi, da ge nikoli več ne bo možno obuditi. 

 

Če to opazujemo z druge strani, lahko vidimo, da imamo fitnes. Namreč, z vsem je enako kot z mišicam: če jih ne uporabljamo, zakrnijo. Če je nivo neke snovi v krvi samo za minimalno zmanjšano, telo se že aktivira, da to snov preskrbi. In tako ostaja v dobri kondiciji. Če pa kar naprej ima tega v izobilju, ker mu skoz dodajate, ono gubi kondicjio in gubi sposobnost izdelovati tega -- do popolne blokade in odmrtja te funkcije.

 

In to je eden od trikov farma industrije. Ko začnete, ne morete več nehati. Postanete zasvojen čeprav uradno ne gre za droge. Saj vaše telo trpi,, ker bi potreboval čas, da obudi lastno, zablokirano »proizvodnjo«. Vendar vi, v svoji nestrpnosti, raj hitro vzamete tableto, ki deluje kot macola na vašo »proizvodnjo«.

Tako je tudi s snovmi za »imunost«. Več jih jemljete, bolj zablokirate delovanje vašega telesa. In s tem ste uničili tudi možnost, da se vaše telo prilagaja na soočanje z momentanimi faktorji notranjeg in zunanjeg okolja in spremembami ki pridejo vam na poti. 

Saj obramba ni samo kupček skup nametanih imunoglobulinov. Ona je marsikaj še zraven. To je ustroj in programiranost vsakega atoma v našem telesu, ki se prestrukturira tako, da je sposobno opraviti nalogo.

 

Dodajanje te snovi od zunaj nikoli ni tako idelano, kot če to uravnava naše telo. 

SILNA LAŽNOBOGOVSKA OŠABNOST je sploh pomisliti, da bi neki človek s svojo omejeno človeško glavo, lahko ustvaril računalnik, s katerim bi nadomestil naš notranji – božji in bogovski računalnik.

Totalna neumnost je sploh hoteti zamenjati nekaj kar perfektno dela z nekim skorpucalom samo zato ker smo preveč neumni da pomislimo, da celica in svi organizmi ki so iz nje nastali niso imeli posebnega strokovnjaka, ki bi jim narekoval kaj jim je treba jesti in piti. In preveč smo poneumljeni da pomislimo, da jemo to in tako kar potrebujemo na podlagi tega kako porabljamo in uporabljamo naše telo, ne pa obratno. Če bi z lastnimm avtom ravnali tako neumno kot s sabo, in bi mu, pri preveliki porabi olja ali bencina nalivali »dietalno vodo« ali mu manj točili v rezervoar,  bi nas v tem momentu spravili v noriščnico. 

Torej, z vsemi temi izmišljenimi neumnostmi smo na celi črti porušili lastno ravnovesje. Kako naj bi po tem pravilno reagiralo in znalo na pravilni način soočiti se z okoljem v katerem se nahaja in s problemi, ki mu tekom življenja pridejo naproti? 

bottom of page