top of page

IZGORELOST

IZGORELOST = duhovni "AIDS"

Izgorelost je, v prvi vrsti rezultat popularnih metod za »zdravje in uspešnost«.

Te metode terjajo od vas hitlerovski teror in »genocid« samega nad  sabo.

Vi pa jih ubogljivo sledite in brezsrčno terjate drug od drugega njihovo izvajanje.

Pri izgorelosti, kot pri vsaki drugi problematiki, najprej moramo natančno analizirati, kakšni problemi se pravzaprav skrivajo za tem nazivom. Za vsako diagnozo (medicinsko ali laično), tudi če je zelo pravilna in natančna, se vedno skriva široka lepeza težav. Vsaka od njih potrebuje drugačen pristop. Samo tako je lahko naša terapija uspešna. 

Kot pri serviserju za avto! Ni dovolj, da mu poveste, da avto ne dela. Morate mu povedati še številne podrobnosti, ki ste jih opazili v zvezi s prenehanjem delovanja. 

 

»Seznam« vaših opažanj (težav) še vedno ne zadošča, da bi lahko takoj pristopili k terapiji.

Tudi serviser mora, na podlagi podatkov, dobivenih od vas, najprej RAZKOPATI vaš avto, da bi točno našel krivca -okvarjeni del- zaradi katerega vaš avto ne dela.

 

Po istem logičnem principu moramo ravnati tudi takrat, ko gre za človeka!

Na podlagi od vas dobivenih podatkov, (s pomočjo principov Transformne osebnostne terapije (TOT) gremo brskati globlje v nivo, do katerega še ni doseglo vaše zavedanje. Cilj nam je izbrskati »okvarjene dele«. 

 

Okvarjene dele avta enostavno vržeš stan in jih nadomestiš z novimi deli.

»Okvarjeni deli« pri človeku so naše osebnosti, ki so nekaj ušpičile, pa se jih hočemo zanebiti!

Ne moremo jih odvreči! Lahko jih samo odrežemo od našega zavedanja (zapremo v "zapor podzavesti"), po tem pa živimo v iluziji, da nismo več takšni, kot v resnicii smo in da teh osebnostni - "hudobcev" ni več v nas.

Če te naše "okvarjenen osebnosti" samo potlačimo in jih odrežemo od našega zavedanja, oni ostajajo še naprej v nas. Nagajajo nam, delajo težave in tudi telesne bolezni. 

Do prave ozdravitve pride šele, ko jih pravilno in do konca predelamo. 

Takšno predelavo omogoča samo Transformna osebnostna terapija.

 

 

Vsi delamo neko fasado navzven. To pomeni, da pogosto ne pokazujemo navzven to, kar resnično čutimo. 

Ne bo večjega problema dokler se zavedamo, da smo skirli (potlačili) svoj pravi obraz.

Problem je, ko delamo fasado tudi do sebe in se ne želimo zavedati, da nismo tako dobra oseba, kot to menimo o sebi in da naša dejanja niti slučajno nisto to, za kar jih etiketiramo.

Največji problem pa je naredila popularna "pozitivna" miselnost, ki bazira na potlačitvi ne samo naših "grehov" (hudobcev in drugih nepridipravov) temveč tudi naših pravih lastnosti in osebnosti. Ob tem je še ustvarila teroristično stroge predpise in kriterije o tem kakšni naj bi morali biti. Odpeljala nas je tudi v iluzijo o tem, kako smo popolnoma primerni, ter da nič ne tlačimo, čeprav smo v resnici postali tempirana bomba pripravljena eksplodirati v vsakem momentu. 

Da bi lahko ustvarili in obdržali iluzijo o svoji "idealnosti" (oz, o tem, da smo točno takšni, kot to terjajo kriteriji, ki je nekdo predpisal za nas!) moramo "zaposliti" nešteto "policajev", ki vse nadzirajo in kontrolirajo, ter skrbijo ne samo za to, da te osebnosti ne bi mogle priti na površino, temveč tudi za to, da mi sami ostanem slepi, da ne bi videli, da so te osebnosti še vedno v nas in celo aktivno vodijo  naše življenje. 

"Zaposliti" moramo tudi številne "arhitekte" ki naj bi nas preoblikovali v takšno bitje, ki bi odgovarjalo nekogaršnjim kriterijem in potrebam.

Do izgorelosti pride v prvi vrsti zato, ker ti  "policaji" in "arhitekti" požrejo vso našo energijo.

 

Svoje,  osebnosti ne smemo potlačiti ("zapreti v zapor"). 

Spoštovanje sebe pomeni, da morate spoštovati tudi te vaše osebnosti, ki ste jih (na sploh zaradi vpliva popularne miselnosti) oklicali za hudobce in se jih na vsak način hočete znebiti.

 

V Transformni osebnostni terapiji tem, za hudobce oklicanim osebnostim damo »pravo glasa«. To pomeni, da se morate POTOPITI v vsako od njih. 

Ko se potopite v določeno (v tem momentu aktuelno) osebnost, ona nam bo dala številne informacije in podatke zakaj je nekaj tako kot je. Iz vsega tega bomo prišli tudi do smernic kako postaviti lekcije.

Narejena lekcija pripelje do PROCESA TRANSFORMACIJE. Ta proces je SPONTAN in človek, s svojo omejeno glavo nima se več kaj vtikati v njega. Če ste temu procesu omogočili prosto pot, on vas pripelje do najboljših možnih (za vas trenutno nezamislivih) rezultatov. 

 

Za razliko od drugih terapijskih metod, ne izmišljam za vas nove predpise in pravila o tem, kakšni bi morali biti.

Jaz vam pomagam omogočiti, da se kreacija nemoteno zgodi. Namrč, naše bitje ne samo na telesni, temveč tudi na vseh ostalih ravneh je narejeno tako, da teži in je tudi sposobno popraviti in v red spraviti vse kar je pokvarjeno, iztirjeno in kaotično. Vsako naše vmešavanje samo ovira restitucijo.

To, kar sem tukaj napisala je samo ena od uzrokov za izčrpanost. So pa še številni drugi, na kar nikoli ne bi pomislili. 

 

Za dodatne informacije o terapiji obvezno preberite brezplačne e-knjige:

- Logika, kot terapevtska metoda

- Transformna osebnostna terapija

- Anksioznost in depresija članak na blogu

bottom of page