top of page
Untitled design-2.png
2. lekcija.png

V naravi obstajajo neki božji mehanizmi, neka fiziologija, ki usklajuje vse procese in dogajanja, da se odvijajo v absolutni povezavi drug z drugim, torej SOSKLADNO. Če se spremeni en faktor, na podlagi »učinka metulja« se vse pokrena v spremembe in prilagajanje.  Preživi samo ta sprememba, kar je uspela ustvariti novo usklajenost in funkcionalno sposobnost. 

Neuspeli poskusi se hitro eliminirajo. Neki že takoj na začetku, neki pozneje.

Neki ne zadovoljijo kriterij v fazi zarodka in takrat se eliminirajo. Neki pa se rodijo, pa umrejo mladi. Neki pa preživijo nekaj generacij, pa šele takrat izginejo.  

 

V naravi je še nešteto faktorjev, ki vsi morajo biti usklajeni.

Kot rezultat takšnih procesov se je izljuščil tudi »sodobni« človek in tudi preživel test od milijone let. 

Torej, nismo mi kreatorji narave temveč smo samo en majceni aspekt celote. 

Absolutna je norost tudi pomisliti, da bi, tako padli in dvodimenzionalno omejen človek , kot smo mi sedaj , bil sposoben kar koli spremeniti brez SLABIH posledic.

Matematiki bi lahko povedali koliko minimalno-minimalno minimalna je verjetnost, da sprememba nekega faktorja preživi. 

 

Sonaravnost ne pomeni samo ne delati smeti.

Sonaravnost pomeni: prenehati rezati svoje povezave z naravo in dovoliti ji, da nas prevzame, da bi ponovno delali in valovali skupaj z njo in v soskladju z njo. 

 

Namreč, človek, s svojo miselnostjo se hoče do konca odrzati od tega »božjega« sistema, postati samostojen kot bog kreator in prevzeti oblast in upravljanje tudi nad preostaslim svetom in življenjem. 

Sedaj že imamo prilike videti, kaj vse smo uničili z vtikanjm v naravne procese. Zato je tako kot je! 

 

Tudi to smo imeli prilike videti, da če se prenehamo vtikati, narava ponovno uspostavi red in harmonijo in tudi restituira to, kar smo mi uničili. Marsikdaj je to obnova starega reda, marsikdaj pe je neki novi, vendar od narave ustvarjen red v katerega je vključen tudi človek in njegove kreacije.

 

Vračanje k temu pravemu bogu začnemo pri najbolj bazičnem. To pa je prehrana.

Celica (samostojna ali združena v večceličnih organizmih) dobro ve kaj potrebuje in zna to tudi preskrbti.  

V večceličnih orgamnizmi celica, preko številnih, dobro usklajenih mehanizmov sporoča svoje potreba v mozak. Mozak pa, spet preko števinih mehanizmov te potreba preoblikuje v lakoto, ki je splošni pokazatelj pomanjkanja v nas, ki mora biti potešeno, sicer bomo umrli. 

O naših specifičnih potrebah pa nam govori apetit, ki določa kakšno vrsto hrane potrebujemo.

Enostavno povedano: zraven lakote čutim tudi »gušt« do določene hrane, ki nam je, zaradi specifičnih sestavin, v tem momentu potrebna.

 

Potreba našega telesa po hranilih je odvisna od tega, kakša dejanja terjamo od njega, ne pa »slaba navada« ali hir želodca, ki terja, da je vedno poln, ne glede s čem.  Če hodimo po poti TOT, lahko spremljamo kako se naše potrebe spreminjajo odvisno od lekcij, ki so na vrsti za predelavo. Ko pa ozdravimo in pridemo v harmonično stanje, se tudi naše potrebe po hrani spremenijo in uredijo. Na primer, otroci več ne grabijo po sladkarijah, tudi če so jim kar naprej na dosegu roke. Pri odraslih pa SPONTANO izgine potreba po alkoholu, zmanjša ali praktično izgine potreba po mesu, zmanjša se količina hrane, ki jo potrebujemo ... Izgine pa tudi ta nervozna potreba po grizenju ali občutek praznine, ki ga, ponavadi, hočemo kompenzirati s hrano. 

 

Sicer vse to piše v udžbeniku Fiziologije, ki smo ga, po avtorju imenovali preprosto »Guyton«. Knjiga je pa težka 2,5 kilogramov. To je bila naša »najtežja«, meni pa tudi najljubša knjiga na faksu. Če želite preveriti, lahko jo najdete tudi na internetu.

Zato je vsako odstopanje od tega, kaj nam naša lakota in apetit povedo, POPOLNA NEUMNOST IN ŠKODLJIVO VTIKANJE V NARAVO IN NJENE PROCESE.

 

Osnovna NALOGA za vas na vaši poti nazaj v sonaravnost je na videz preveč preprosta in »nedostojna« za »boga kreatorja« kot mislimo, da smo. Ravno zato je to najtežja naloga.

 

Naloga je da:

OPAZUJETE IN NIČ NE SPREMINJATE!!!!

 

Če se hočemo vrniti v stanje sonaravnosti, pomembno je zaznati, kako smo se odločili za določeno hrano v tem momentu. Potrebno je zavedati se (resnično in globoko čutiti in zaznavati s celim svojim bitjem) ali smo se odločili na podlagi glave in raznih predpisev, ali pa na podlagi naše notranje potrebe.

 

Če govorite na cesti s serviserjem o svojem pokvarjenem pralnem stroju, to je prazno govoričenje, brez vačjega pomena. Ko gre za nas pa ravno to počnemo kar naprej: teoretiziramo in govoričimo.

ZAVEDATI se stanja je pa: dopeljati mojstra na lice mesta.

Če pa ga še prenehamo motiti in vtikati se v njegovo delo, smo mu omogočili, da v najkrajšem času spravi v red to, kar je GREŠNO v nas.

 

Če ne jemo tako, kot nam nalaga fiziologija temveč po svojem, smo onemogočili delovanje večine fizioloških mehanizmov v nas. 

 

Naše vmešavanje v življenje je najbolj izrazito ravno na področju prehrane. Na tem področju ljudje kar naprej izživljavajo svojo lažnobogovsko »kreativnosti« in z raznimi jedilniki, nasveti in predpisi določajo modo prehranjevanja. 

Prej so takšne »najnovejše mode« prihajala ena za drugo. V zadnjih letih pa je to postalo ekstremno. Sočasno obstaja nešteto »znanstveno dokazanih zdravih« jedilnikov in »pravil zdrave prehrane«.

Že preprosta logika bi vas mogla opozoriti, da nič od tega ne more veljati, če jih je tako veliko različnih, ki so pogosto druga drugi popolnoma nasprotna.

Ker gre za popolnoma drugačne postavitve problemov, kot ste vajeni prosim, da najprej preučite priloženo (brezplačno) e-knjigo. V njej so opisani in razloženi pojmi ter izrazi uporabljeni v tekstih. Sicer teksta ne boste pravilno razumeli. 

Transformna osebnostna zadnja.jpg
risba_edited.jpg

Točka A na risbi je stanje naše sonaravnosti, ko je povezava med nami in našim bogom – fiziologijo, popolnoma odprta, kar v konkretnem življanju pomeni: da jemo takrat ko smo lačni, jemo to, kar poželimo, a poželimo samo to, kar je potreba našega bitja.

Pripomba: sedaj nam ni pomembno, ali smo imeli na razpolago to kar smo potrebovali ali pa ne. Pomembno je, da smo bili v povezavi s sabo in smo točno čutili kaj potrebujemo in smo vse naredili, da bi si to tudi priskrbeli.

 

Pri vsakem, od človeka kreiranem pravilu in priporočilu o »zdravi prehrani«, ki smo mu sledili, smo nasilno zasukali nekaj na našem lastnem sistemu. 

 

Pod B na risbi so prikazeni vozli in prepreke,ki smo jih naredili do našega boga, ko smo začeli slediti modnim muham in predpisom za »pravilno prehranjevanje«. 

Takrat več nismo jedli to, kar smo potrebovali temveč tako, kot nam je MODA predpisovala.

Vsako novo pravilo, ki smo mu sledili je bil novi vozel in nova prepreka in oddaljevanje od našega boga—od naše fiziologije, ki točno ve, kdaj in kaj potrebujemo in na podlagi naših potreb nam preko lakote in apetita to sporoča. 

Zaradi nasilnih sprememb v našem načinu prehranjevanja smo vse manj slišali o naših potrebah in smo vse bolj onemogočali delovanje naše fiziologije. 

Istočasno smo živeli razne modne muhe našega časa, kar pa je vse dodatno obremenjevalo naše bitje. Dodatne obremenitve so terjale dodatne in obremenitvam primerne prehrambene snovi – kar pa mi nismo vač slišala. Pa tudi če smo, nismo si to omogočili.

Tako se je v nas vse skupaj zmešalo.

 

Ker je v naravi vse uravnano, zato se za »doček« potrebne hrane pripravi naš celotni  organizem. 

Na podlagi tega kako uporabljamo naše bitje, ono potrebuje določene sonvi. To nam je sporočeno z lakoto in apetitom.

Na podlagi lakote in apetita naše bitje izloča slino v ustih, nižje v prebavnem traktu pa ostale primerne encime za prebavo. Prilagaja se želodec in črevesje, pripravlja se resorpcija hrane iz prebavil, in se prilagaja funkcija številnih drugih notranjih organov, ki igrajo vlogo v prebavi. Tudi celica se pripravlja na doček njej potrebnih snovi, da bi opravila naloge, ki od našega bitja in s tem tudi od celice mi sami pričakujemo in terjamo. 

 

Na to pa mi, zaradi naših modnih muh ne sledimo potrebam.

Ne samo da ni prišlo to in takrat, kar bi moralo priti, temveč je prišlo nekaj čisto drugega, na kar nismo bili pripravljeni. 

Kot če bi poslali številne delavce na železniško postajo, ki bi morali iztovarali premog.

Čakajo in čakajo pa nič. Na kraju pride pošiljka, vendar s FEDEX-om paket kristala, ki so vam ga vrgli pred vhodna vrata ker ni bilo nobenga doma, saj so vsi čakali premog na postaji.

Pričakovali ste premog za kurjavo, ker je zima in vas zebe. S kristalnimi kozarci pa nimate kaj početi.

 

Pod D je današnje stanje: praktično popolna odrezanost od svojih potreb. Lažni bogovi, na videz pokesano povedo, da so prej naredili napake, ko so ti to in ono in še marsikaj prepovedali ali odsvetovali jesti. Sedaj pa, namesto da te pošljejo nazaj (zelena puščica) ti ponovno ponudijo svoje jedilnike, ti pa izberi (seveda, med njihovimi jedilniki) tistega, ki tebi odgovarja. 

 

Vse je to videti svetniško in pravilno, je pa en HUDI TRIK. Namreč:

Že zdavnaj si izgubil vsako povezavo s svojim bitjem, ki bi ti lahko sporočilo kaj mu je potreba.

Pa tudi tvoje bitje se je čisto zmešalo saj ni moglo opraviti funkcije za kar je bilo »načrtovano«. Moralo je improvizirati tudi s tem, da izklopi številne tvoje kvalitete in sposobnosti, sicer ne bi bilo energije da sploh preživiš, ob tem ko preganjaš svoje telo in ga še obremenjuješ z nepotrebnim balastom od te »zdrave« prehrane.. 

Zato ne moreš čutiti kaj ti je potreba. Tako v resnici spet ti sam, na podlagi tvoje glave zadovoljuješ pravila in predloge, ki ti je dal neki lažni bog—človek. Vse je v resnici ostalo kot prej in ti še naprej strežeš lažne bogove in njihova pravila ne pa svojega lastnega boga: svoje bitje in svojo fiziologijo, ki je edina ta prava in sposobna pravilno zadovoljiti tvoje potrebe na podlagi aktivnosti, ki jih terjaš od sebe. 

 

Vse je videti podobno kot če bi bilo od boga venar to ni.

In kot krona na vse to je najnovejše stremljenje k temu, da se onemogoči, celo razdre vse, kar bi bilo naravno, tebi pa ponudijo »plastične« izdelke in nadomestila, čisto za vse (in ne samo za meso). 

 

Odrezano fiziologijo – naš super zmogljivi in neskončno sposoben računalnik pa naj bi nadomestili s skropucali, ki jih imenujemo »pametni računalniki«, ki jih je izdelal človek, ki ni nič drugega kot ena uš v naravi, ki si pa domišlja, da lako ima oblast nad vsem. 

Torej, dobili bomo na hidroponski podlagi vzgojene ljudi, brez pravega vonja in okusa, brez »bukee«-ja in kakšnih koli kvalitet... Pretvorili se bomo v žive robote, ki so že tako in tako programiani (več o tem v knjigi »Nevromarketing razbija iluzije«). 

BREZ ozadja.png

Če boste uporabili moje nasvete, boste se postopoma naučili kako  omogočiti naravi da odvozla vozle in umakne blokade da bi se VRNILI k svojemu računalniku, preden bi naredili nepopravljivo škodo. 

 

Vzemimo jajce za primer.

Zagotovo ste slišali za oglase o jajcih od kokoši iz talne reje in o tistih, ki se svobodno pasejo. Dobro veste in tudi kemične analize to pokazujejo, da so takšna jajca veliko bolj kvalitetna (zato so tudi dražja) kot jajca od kokoši iz baterijske vzgoj.

Našla sem en članek o peticiji proti baterijski vzgoji objavljeno v Delu 2018

Preberite natančno in razmislite!

 

Vaše mame so se še »izvalile« iz jajca od »kokoši« na naravni prehrani. 

Če je vaša mama moje starosti, vi se, v najboljšem primeru, lahko štejete samo med »talno rejo«. Namreč, v času naše mladosti so že izmišljali razne napotke za "zdravo" prehrano. Začelo se je s tem, da ne smeš jesti kruha.

Ko smo mi trebali imeti otroke, so začele kampanje, ki so odsvetovali dojenje otrok pod izgovorom da ni primerno za človekovega mladiča in so vsiljevali umetno mleko. (Primer 1) Če je vaša mama sedaj okoli 50-55 let, je že velika verjetnost, da je vaša mama svoje bitje in fiziologijo dala v »kazetno rejo«. 

V članku lahko vidite razlago. Gre za umetno prehrano s koncentrati in veliko kemije in nehumano postopanje z našim lastnim bitjem. 

 

Torej, ste iz jajca slabe kvalitete ... 

Po tem ste privekali na ta svet. In so vam že takoj začeli vsiljevati prehrano po raznih pravilih, ki so se tudi kar naprej spreminjali.

(Primeri 2 in 3)

Spomnite se tudi tega, kolikokrat ste po tem še vi spremenili svoj način prehranjevanja na podlagi napotkov...

Vaš otrok se je pa izvalil iz totalno nekvalitetnega jajca...

In kako šele njega omejujete v prehrani ...!!! 

 

Ne biti užaljeni, da vas primerjam z jajci in kokoši. Zaničevali ste vi sami sebe. Saj to, kar omogočate kokošim, ne omogočate sami sebi. In če veste, da je kvaliteta jajc odvisna od tega kako se kokoš prehranjuje, zakaj ne pomislite, da je tudi kvaliteta vaših jajc odvisna od tega, ali se prehranjujete naravno kot kokoš ali pa v baterijski reji, ko—sedaj že vi, s svojo lastno odločitvijo slepo sledite umetni prehrani in napotkom nekih »strokovnjakov«. 

Zakaj ste seba tako degradirali v manj vrednaga in manj sposobnega od kokoši, ki zna sama izbrati svoj jedilnik? 

 

Največja nehumanost in agresija do človeka so smutiji. Izmanipulirate in sebe in tudi svoje otroke, da požrejo nekaj kar ne marajo ali pa še v hujši obliki: NE PRENESEJO. Namreč, ne maramo, ker nam ni potreba. Če to kljub temu zaužijemo, pa smo obremenili naše telo ker to breme mora umakniti. 

Uzroki za odklanjanj raznih hranil so različni. Da se jih raziskati in da se jih s homeopatijo v red spraviti. .

Vi pa nočete nič od tega! Bolj enostavno vam je kupiti blender in vse zmiksati in izmišljati recepte kako boste prevarali sami sebe, da bi le uspeli prelisičiti vaš »imuni sistem«. Namreč, vaš odpor do določene jedi sproži bruhanje, s katerim se vaše telo brani, oz. hoče se osvoboditi snovi, ki je za njega strup. 

 

Če v kakcu svojega dojenčka najdete NEPREBAVLJENE KOŠČKE korenčka ali graha ali kaj podobnega, to pomeni točno to, kar kaže beseda: da telo NE PREBAVLJA to jed.

Na to vi to zmiksate, pa ne vidite več koške. 

Razbili ste zrcalo kot čarovnica v Sneguljčici in sedaj mislite, da je vse urejeno. Ni urejeno! Telo tudi naprej ni v stanju prebaviti vse to, kot kar prej ni bilo sposobno! Otrokova obamba, ki bi lahko na enostavni način uklonila to, kar ni primerno za vašega otroka, sedaj to več ne more početi. Tako otroci dobijo pogosto kronične driske ...

 

Ni za pričakovati, da boste v enem koraku prišli do svojih originalnih, čistih in božjih prehranskih potreb.

Zdrava hrana bi tako deformirano in uničeno telo, kot je naše, kar ubila. Zato moramo ljuščiti sloj po sloj, da bi se postopoma dokopali do sonaravnosti.

Torej, opazujte se kako izbirate svoje jedi in kakšne jedi izbirate. 

Po tem se začnite spraševati ali vam ta jed resnično paše in ali vam odgovarja ravno takrat pojesti, ko ste jo jedli.

 

Ob vsem tem bodo prihajali pomisleki. Zagotovo se bo začelo z nejevero do mojih trditvi.

Pri tem se morate malo »vzeti v roke« in razumsko premisliti o tem kaj pišem. Preverite v strokovnih knjigah (ne tistih, ki jih pišejo oglaševalci! In ne tistih, ki jih najdete na spletnih straneh čudotvorcev, ki jim knjige služijo samo kot orodje za prodajo nekih svojih hokuspokusev). 

Pravzaprav vam je dovolj znanje iz biologije, ki ste jo učili v šoli. 

Razum iz glave nič ne more spremeniti v vaši notranjosti in tudi NE SME sebe siliti v kar koli! Ta razum nam je sedaj potrben samo, da stopite in tudi ostanete na tem potu—da poskusite preden bi z odporom zaprli stran in nikoli več ne brali nič od mene.

 

Ugotovili boste v sebi številne odpore in pomisleke. Raziščite jih in zbarantajte.

Lahko da boste na primer čutili, da se ne morete odlepiti od sedanjih modnih muh in kalupov ki vam krojijo življenje. Lahko, da se boste ujeli, kako že refleksno začnete študirati sestavine. Lahko, da boste čutili razne prisile, strahove, odpore... 

Nič ne odpisati! IN NIKOLI SI NE DOPOVEDATI DA JE TO KAR JE V VAS BREZ VEZE. Ker NI BREZ VEZE, čeprav ni točno tako, kot je videti! 

Nič ne spreminjajte zavestno samo se zavedajte vsega, kaj ste začutili, da imate v sebi in vse to zbarantajte. Barantanje sem opisala v knjigici: Transformna osbnostna terapija .

 

Verjetno bote ugotovili, da niti ne pomislite več na možnost, da bi se spraševali ali vam sploh paše to jesti, kar mečete v sebe. Pa celo tega se ne vprašate, ali vam to sploh paše pripraviti, kaj ste si stavili na jedilnik pred stotimi leti. Saj vas učijo, da izdelate jedilnike za celo večnost vnaprej. 

Zavedajte se, kako sploh delate. Verjetno boste ugotovili, da delate kot robot - po programih.

Zagotovo boste začutite tudi odpor in tudi strah do svobode saj ste prepričani, da bi bilo zelo mučno in komplicirano kar naprej razmišljati kaj bi kuhali. Pa še vedno bi vam bilo čisto tuje, da bi morali čutiti kaj vam je za jesti.

 

Sicer pa, če smo uredili račune z bogom na te teme, avtmatski kupujemo to, kar nam bo pasalo. Oz, začutite da vam paše to in to in »čisto slučajno« imate to v hladilniku ker ste ravno pri prejšnjem nakupu »slučajno« to kupili pa niti to niste vedeli zakaj ste to kupili. 

Namreč, če smo sonaravni, naši mehanizmi poskrbijo da vse harmonično funkcionira)

Če boste iskali v sebi kaj bi vam odgovarjalo jesti, boste zagotovo našli marsikaj takega, kar ste si prepovedali. Prepovedali z usajeno idejo, da je škodljivo ali pa ker ste se sami ODLOČILI da ne boste jedli nič živalskega... ali pa, ker mislite, da ste alergični na to in ono ...

Sedaj pa zbarantajte spet svoje pomisleke.

Pomembno pri barantanju je, da ne dokazujete vašem »kompanjonu bri barantanju«, da vi in samo vi imate prav temveč začutite neko radovednost in povzvedujte ali mogoče res ima prav vaše bitje, ki terja določeno jed in ali naj mu upate ustreči. Izrazite svoje strahove in odpore da sledite svojim potrebam. Izrazite svoje dvome že v to, da so vaše prehrambene potrebe odraz tega kako uporabljate svoje bitje in kaj vse terajete od njega.

Barantajte, barantajte in barantajte in PRIČAKUJTE ODGOVORE. In dovolite da pridejo. Če boste ves čas imeli slušalke na glavi in poslušali novodobne mantre in pridige popularnih gurujev in ameriških milijonarjev, spoznanja se ne bodo mogla pritihotapiti.

Odgovori—rezultati nikoli niso v obliki zapovedi.(preberite o tem v brezplačni e-knjigici "Transformni osebnostna terapija"

 

V zvezi s prisilo študirati vsebine neke pakunge se boste npr. na enkrat zalotili, da ste že nekajkrat bili v trgovini pa ste čisto pozabili, da bi gledali sestavine.

Pri npr. vrsti hrane, ki bi jo pojedli pa dobite razna spoznanja in se zgodijo pozitivne spremembe, ki jih ne moremo predvideti. 

Lahko pa se vam zgodi na primer, da se na enkrat zdramite z ugotovitvijo, da ste ravno pojedli pol torte pa da sploh ne veste kako se je vse to zgodilo. 

Namesto da se takoj začnete jeziti nase ker »niste imeli dovolj močne volje in samokontrole«, se vprašajte zakaj ste šli skozi to izkušnjo. Verjetno boste ugotovili da se sedaj pravzaprav super počutite. Lahko da ste se znebili problemov, ki so vas že dolgo pestili in sedaj so na enkrat izzveneli. Pa tudi to lahko ugotovite, da je izginila napetost za katero prej niste vedeli zaradi česa je. Sedaj pa vidite, da je to bila zaradi neprestane potrebe po tortici. Sedaj pa je napetost izginila pa tudi tortice ne potrebujete več...in da so se še kakšne druge nepravilnosti uredile v vas. 

Po nekem času, ko boste spet začutili potrebo po tortici, pa ne boste čutili nobenih pomislekov in jo boste pojedli z užitkom. Presenečeni pa boste, da je en košček bil dovol da poteši vašo željo in se naprej super počutite.

 

Lahko pa da ugotovite, da je potreba po sladkarijah dejanso kompenzacija potrebe po mesu, ki si ga ne dovolite.(to se pogosto dogaja!)

Lahko je pa še milijon drugin možnosti, ki vam pridejo kot odgovor in kot spoznanje na vaša barantanja.. 

Ti, na videti iz trte zviti primeri so v resnici zelo konkretni primri iz prakse.

 

Torej: VI NIČESAR NE SMETE SPREMENITI. Vi samo opazujete sebe, zavedajte se tega kaj imate v sebi in skozi barantanje z bogom predelujete svoje misli in pomisleke. Ko boste zreli, spremeba se bo zgodila spontano. Vnaprej ne vemo kakšna bo, bo pa najbolj optimalna za sedaj in tukaj.

Vse to pa mora teči spontano in iskreno sicer ni učinka. 

Če ne bo uspeha ni kriva metoda temveč vi, ki niste pravilno naredili lekcije. Ne pozabiti, da je to moja metoda, Tako vam nihče drugi, razen mene ne more pomagati niti določiti ali ste pravilno naredili lekcijo ali pa ne.

  • Facebook
bottom of page