POGOJI, OPIS IN SVRHA BREZPLAČNE KONZULTACIJE

Ker gre za nove zadeve, pogosto se dogaja, da po branju teksta le ne razumete dovolj dobro in natančno za kaj gre. Sicer pa tudi povdarjam, da pri tej metodi gre za prakso. Zato jo lahko pokažem, opisati pe je praktično nemogoče, kot je nemogoče opisati okus neke jedi.

 

Lahko, da vas je pri branju zajel strah zaradi možnosti, da je svet le drugačen od tega, kot ste ga navajeni videti.

Zagotovo imate številne pomisleke, nestrinjanja in podobne odpore, za kar bi potrebovali odgovore, na sploh, če vas resno zanima in bi želeli sebi podariti eno novo priložnost.  

To je normalno! Dvom in nestrinjanje je čisto v redu, če ste pripravljeni »pozitivno misliti« v zvezi z mano. To pa pomeni, da verjamete v možnost, da vam le hočem pomagati in da ni neumnost to, kar vam ponujam, samo vi to niste dobro razumeli - kar pa je normalno, ko gre za nove zadeve, s katerim se še niste imeli prilike srečati.  

Zato je potrebno pogovorite se o teh zadeveh.

 

Na prvem srečanju (po možnosti osebno) bomo prediskutirali zadeve iz omenjenih knjigic. Razložila bom in prikazala to, kar niste (dobro) razumeli; odgovorila bom na vaša vprašanja,  pomisleke, nestrinjanja in podobno.

Potem pa bomo vzeli en vaš aktuelni problem ali pa nekaj, kar sem jaz zaznala iz vašega spontanega pripovedovanja in obnašanja.

Ta problem bomo skupaj postavili kot »domačo nalogo«.

Razložila vam bom in prikazala kaj je in zakaj je ravno to domača naloga in zakaj je to pomembno. 

 

Tudi jaz moram pustiti da mi se »vsedne« to kar ste mi povedali. Zato praktično vedno drugi dan pošljem še mail za dopolnjeno in korigirano »domačo nalogo«.

 

Moje tovrstne razlage so namenjene vaši glavi. Tisto pa ne more biti pravo razumevanje, je pa potrebno kot IZHODIŠČE.

Zato, če boste zatrdili, da že vse vste in razumete od prej, bom povedala, da to ni res. Če pa se boste borili za več razlag, ker da sploh ne razumete, pa vam ne bom ustregla.  

Ker iz mojih človeških ust v vaša človeška ušesa ne more priti pravo spoznanje,

Razumevanje z glavo je lahko samo okvirno. Pravo razumevanje ima obliku AHA-ja

To pa pride samo po barantanju. 

Razložila pa vam bom (in »odigrala«) kako to »domačo nalogo« postaviti v barantanje. 

 

Če ste pravilno postavili zadeve, pravo spoznanje lahko pride že na vaši poti domov, lahko po nekaj urah, ali po nekaj dneh. Če pa niti v enem tednu ne pride, pomeni, da ste narobe postavili ali pa imate zavestne ali podzavestne odpore. Pogosto se zgodi tudi to, da je spoznanje prišlo, samo ga vi niste zaznali, ker ste pričakovali nekaj drugega, drugačnega, nekaj bolj »imenitnega«...

 

Drugo srečanje (na način, ki vam bo najbolj odgovarjal) pa bo takoj, ko ste dobili spoznanje. 

Definirali bova spoznanje (oziroma to, za kar menite, da je spoznanje). Če ni pravo, razložila vam bom zakaj in v čem, ter vam povedala nadaljnji korak.

Če je pravo, postavila vam bom nadaljnji korak, ki se navezuje na vaše dobiveno spoznanje.

Torej, vaše spoznanje nas bo vodilo v nasldnji korak.

 

Če pa menite, da niste dobili nobenega spoznanja, se srečamo najkasneje po enem tednu. Prebrskali bova zadeve ker lahko da izbrskamo pomembno spoznanje, ki ga niste prepozanali, ali bomo izbrskali vaše odpore ki jih bom razložila in postavila v naslednji korak predelave. 

 

Na podlagi tej dveh srečanj se boste lahko odločili (in tudi jaz) ali bova skupaj nadaljevali to vašo pot vaše osebnostne rasti v zdravje, srečo in uspešnost ali pa bova šli vsaka na svojo stran.

Lahko se zgodi, da vam bosta zadoščala že ti dve srečanji, da se postavite na prave tirnice in mene ne boste več potrebovali. Mogoč pa, po daljšem obdobju, boste začutili, kot da bi obtičali čeprav še ne bo nič vidnega in nič hudega. Takrat bo lahko že en krajši pogovor pomagal, da ponovno "prekliknete" v svoje prave tirnice in se spet zaženete naprej. 

 

Ker se trenutno vsi nahajamo v  specifičnih okoliščinah, lekcije ne bodo takšne, kot so bile prej, niti bodo potekale tako, ko so potekale prej.

To je kot reševanje brodolomcev. 

Dosedaj se je naša ladja samo začenjala postopoma se potapljati. Je še bilo časa, da se še vsak, ki je hotel, nauči »plavati« in pravočasno izplavati na obalo ali pa se obdržati na vodi dok pridejo rešilni čolni.

Sedaj pa se je naš svet že močno potopil. Sedaj je cilj, hitro vsakega  privleči na suho – v rešilni čoln.  Marsikdo je že potonil ali pa bo v kratkem, na sploh, če se še vedno trmasto upira sprejeti pruženo mu roko, ki ga hoče izvleči, kot v poučni pravljici o treh čolnih  Anthony de Mella.  

Zato bodo domače naloge sedaj specifične. To ne bodo »lekcije plavanja« kot so bile prej. Bo pa samo obrat v pravo smer, da bi lahko prepoznali in zagrabili roko, ki vas hoče rešiti in izvleči. Nihče, tudi jaz, kot človek, ne znam, kaj je »rešilna roka« za vas, niti to, kaj je pravi rešilni čol za vas. To vedo vaše osebnosti samo jih moramo najti in hitro se naučiti jim slediti.  

 

Biti v čolnu še ni skrajnja in varna rešitev. Trebalo bo znati preživeti še nevihte in nevarna premetavanja čolna ... dok se končno ne bo priplulo na varno obalo.

 

Koliko časa bo veljala ta nuja in reševanje v čolne, ne vem. 

Tudi tukaj velja princip ponudbe in povraševanja. Vendar to ni od mene odvisno.

Nekaj časa bo »odprta ponudba«. Če vam ne bo stalo do tega, bom osvobojena te obveznosti in bom »pemeščna drugam«. 

Upam, da sem naredila dovolj lekcij, da mi ne bo treba doživljati katastrofe, ki bodo sledile. To pomeni, da bom umrla.

Če pa boste pokazalii interesa, bom tukaj še nekaj časa.

Sicer pa pojma nimam kaj bo naprej.

Niti to ne vem, koliko časa bodo trajale "etape".

Bom videla...

 

OPOZORILO

Če pa ugotovim, da ste prišli nepripravljeni ali od mene prčakujt čarobne palčke, vas bom odklonila.

Kontaktni podatki 

dr.sci.univ.  Kornelija Pope Toth dr. med.

Grajska 41

4260 Bled

tel: 040 36 09 36

e-mail: kornelija.pt@gmail.com

Skype: Neli.Toth

 

Za dodatne informacije sem vam na voljo vsak delovnik med 7 in 9 uro.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now