Logo - prozirni.png

Pridružite se zaprti FB skupini

  • Facebook
AVTODOMAR.png

Ko je v meni nepričakovano eksplodirala in se razbohotila želja, dejansko potreba, živeti kot avtodomar, sem mislila, da je to znak, da sem končala svoje dosedanje življenje in sedaj prestopam v novo, bolj lahkotno, zabavno in uživaško obdobje.

Vedela sem, da se bo moje notranje potovanje nadaljevalo, saj delo na sebi po metodi Transformne osebnostne terapije (TOT) ni nič drugega kot GLEDANJE CESTE PO KATERI HODIMO. Mislila sem pa, da pa se bo to delo sukalo izključno okoli mene in mojih užitkov in ne več okoli dela, ki je do sedaj zasedlo celo moje življenje.  

Usmerjanje in nakup avtodoma (AD) je pomenilo, da bom, in to prvič, izstopila iz mojega »delovnega zapora« v širni svet.  Zato bom najprej morala zbrat moči za izstop. Po tem se pa bom mogla naučiti živeti zunaj in tudi naučiti se uživati, ker tudo to nisem znala.

 

Prišla je pa tudi želja po pisanju. Saj sem vedno rada delila z drugimi svoja doživetja in novo pridobljena znanja. Družabna pa nisem znala biti, s tem tudi priljubljena nisem nikoli bila. V sebi sem pela, pogovarjala se s kom, delala norčije pa tudi med potovanji »pisala« vesele zgodbe. Nič od tega pa ni uspelo priti ven.  Če sem, npr. hotela na glas peti, nisem mogla »naštimati« glasilke, da bi kar koli od pesme prišlo ven ali pa je samo hreščanje prišlo ven. Tudi strani jezik obvladam –v sebi. Ko odprem usta, ne pride ven nič pravilnega.

Drugo je v terapiji. Takrat iz mene govori neka druo bitje.

 

Zato sem z veselim pričakovanjem mislila, da se odpria moj zapor. Pozabila sem pa na preprosto resnico: da ko odpremo npr. nabasane omare, najprej pride ven vsa ropotija, ki smo jo zatlačili. Šele ko vse to pospravimo, lahko uživamo v svoji urejeni omari. 

 

Na začetku je bilo samo učenje voziti avtodom. Po tem, na tej poti po Lepi naši pa je vse skupaj postal konkreten in nič zabaven učni proces ozaveščanja po principih TOT.

In ker je to moje strokovno področje že zadnjih skoraj 30 let, sem dojela, da moja doživetja in moje lekcije so problemi tudi večine drugih ljudi. 

»Stanje bele svetlobe« ! -- ko je videti, da je vse v redu pa ni. To je stanje, ko nas nekaj mori a nimamo kaj pokazati. Tudi sami ne vemo kaj nam je narobe. Pa si dopovedujemo da smo samo nori in da se »moramo vzeti v roke« pa bo vse v redu. Pa ne bo!

Prava sreča in zadovoljstvo nikoli ne pridejo in smo še naprej nezadovoljni in nesrečni, čeprav tako uspešno igramo srečnega, da tudi sami sebe prepričamo – vendar notri le vrta črviček žalosti, obupa, nesreče ... 

In, kot je pri svetlobi: šele ko ga spustuš skozi prizme, ugotoviš iz koliko veliko kompoment je sestavljena.

Za mene je ta »prizma« bila AD. Za vas so pa drugi pogoji življenja vendar principi so isti. Če se naučite izljuščiti principe iz raznih manifestacij in razumete te principe, se tudi problemi razkadijo.

 

Če hočete pravo korist iz mojega pisanja, po tem preberite  TOT in Logiko, da razumete osnovne principe te metode. 

Spodaj na tej strani prebereite tudi razlago o tem zakaj uporabljam religiozne besede, čeprav nimam veze s cerkvijo, pa tudi moje opravičilo zaradi nepravilnega jezika.

Po tem pa te tekste, zbrane pod naslovom "Avtodomar na stara leta" začnite brati od samega začetka, saj oni se navezujejo drug na drugega, ker TO JE POT. 

Moja pot, ki sem jo »zgradila« zase. Lahko je pa tudi vaša, če boste pripravljeni spoznati se z njo in celo slediti ji. 

Da bi pa bolj razumeli kaj sem hotela povedati, pridružite se zaprti fb skupini. Z odgovori na vaša vprašanja vam bom pomagala razumeti principe v mojih tekstih, po tem pa jih prepoznati v svojem življenju. Do rešitve po tem je samo še kratka pot.

Sicer, to je »iskanje metula« ki samo malo maha s krili. Če ga ustavimo, smo preprečili nastajanje hurikana. Ali pa bomo umilili že obstoječi hurikan.

Namreč, na takšnih drobnih problemi, ki jih ne zaznavamo ali jih jemljemo za »normalne«, čeprav niso, se postopoma nadgrajujejo vse hujši in hujši problemi. Znane in popularne metode se usmerjajo na obstoječi hurikan, nikoli pa ne iščejo metulja, ki ga je povzročil in ga tudi naprej hrani, vse dokler se ga ne ustavi.