top of page
Problem nultega koraka pri lekciji logike

Pripravljenost soočiti se s sabo, s svojimi napakami, sa svojim značajem je vrilina, ki je človeka ločila od živali.

Brez analiza preteklosti in napak, ki smo jih naredili, ni možno napredovati. Smo samo čoln brez kormilarja.

Popularni guruji so vas navdušili za »pozitivno miselnost«, katere posledica je ta apokalipsa, ki jo doživljamo. 

Vsa ta popularna miselnost je v popolnem nasprotju ne samo z zdravim razumom in z vsemi modrostmi, ki jih je na svetu, temveč tudi z uradno psihologijo, pa celo s Tavčarjem, čigar »Visoško kroniko« imate za obvzno branje.Tako vas je vse zaslepila, da niti literarni strokovnjaki ne vidijo vodilni in izstopajoči motiv tega čudovitega dela.

 

Cilj logike je:

 • vmakniti vam z oči črna in rožnata očala, da bi zagledali vašo konkretno realnost in situacijo okoli vas. Prave rešiteve zase boste našli šele ko boste videli stanje v katerem se v resnici nahajate; (Problem obrata v pravo smer) (Temeljne domače naloge)

 • pomagati vam zaznati kdo vam je prijatelj in kdo neprijetalj; 

 • Naučiti vas videti pomoči in opozorila, ki vas vodijo in varujejo od nevarnost;

 • Naučiti vas kako obdelati (zbarantati) kritiko, ker kritika (VSAKA!) je najbolj koristen pripomoček za navigacijo skozi življenje;

 • Zbuditi vas iz iluzij da ste bog nad vsem stvarstvom ter zaznati (zavedati se s celim svojim bitjem) in sprejeti, da ste samo en košček v kolesu narave, a ravno zaradi tega neskončen in vsemočan.

 • Omogoči vam da vidite, da narava vas ne potrebuje in bo veselo živela naprej, tudi po tem, ko sami iztrebimo drug drugega

Ker gre za popolnoma drugačne postavitve problemov, kot ste vajeni prosim, da najprej preučite priloženo (brezplačno) e-knjigo. V njej so opisani in razloženi pojmi ter izrazi uporabljeni v tekstih. Sicer teksta ne boste pravilno razumeli. 

Številni ste me že krepko napadali s trditvami, da vi že najbolj veste kakšni ste in kar si jaz izmišljam in jemljem pravice kar koli trditi proti vašim preričanjem o sebi.

Osnovno in vsem znano pravilo je, da NE VIDIMO SVOJIH NAPAK.

Celo izrek obstaja o tem, da vidimo ivera v očesu svojega bližnjega, v svojemu pa niti bruna ne vidimo.

Obstajajo celo poklici zaradi te slepote do lastnih napak. To so lektorji, svetovalci, supervizorji in podobni, ki pri nas opazijo napake, ki jih sami nikakor ne moremo videti.

Pa ne zato ne vidimo, ker ne bi obvladali določeno vedo. Temveč ker enostavno NE VIDIMO SVOJIH NAPAK.

Kljub temi dejstvi se takšni »duhovni učitelji«, ki vodijo mase ljudi v takšna (dokazano napačna) prepričanja, drznejo sebe imeti za svetnike! Vi pa jih častite in niti ne želite videti, da vas vodijo v propast. 

Primer1. 

 

Veliko vas trdi, da se popolnoma strinjate z mano in da ste že sami spoznali veliko svojih grehov in ste jih tudi predelali. 

TO PA PRAKTIČNO NIKOLI NE DRŽI.

Marsidko je naredil kakšen korak v primerno smer, vendar se je, v ključnemu momentu, obrnil v napačno. Kot če bi dajal smerokaz na levo, v samem križišču pa zavili na desno. 

 

Ali pa so naredili prvi korak, po tem pa obstali. Kot če bi v šoli prenehali učiti pri prvi pozitivni oceni, ki ste jo dobili iz nekega predmeta in na podlagi ene domače naloge.

 

To še ne bi bil problem.

Problem je v tem, da se z polno močjo, užaljeno, jezno in marsikdaj kljubovalno odreagirate, ko vas hočem korigirati ali pokazati lekcijo naprej.

Primer2

 

Ozaveščanje je proces, čigar cilj je zavedanje nečesar, česar se ne zavedamo!!! Ko pa smo res predelali svoje »grehe«, kot je treba, vaše težave (tudi na telesni ravni), ki so povezane s to hudobijo izginejo in to za vedno.

Če imate težave, pa pomeni, da problem v sebi niste predelali.

Anchor 1
Anchor 2

Ni lahko resnično se soočiti s sabo! Pa ne zaradi tega, ker bi postopek bil kompliciran temveč zaradi šoka ob razbijanju iluzij in prepričanj, ki jih imamo o sebi.

Vsi smo mi prepričani da smo oh-in-sploh. In je zelo-zelo boleče, ko spoznaš, da nisi takšen, kot si to mislil o sebi.

Vendar ralnost o nas in našem mestu v življenju je temelj, na katerega gradimo naša nadaljnje življenje. Prave temelje bomo imeli samo, če se soočimo sami s sabo in predelamo vse to, kar je neprimerno, grešno, ali enostavno: ni na svojem pravem mestu.  

Primer3 

 

V vsemu temu obstaja še en hakeljc.

Če svet pa tudi sebe zamislite kot stolpnico, po tem je to naše konkrtno (naš nulti korak) pritličje in prvi kletni nivo v tej stolpnici. Da bi videli sebe kakšni smo v realnosti, se moramo SPUSTITI (spusti svoje zavedanje) na ta nivo. Takrat in tam bomo zagledali ne samo to, kakšni smo sami v resnici, temveč tudi svoje okolje in vse to, kar se dogaja okoli nas. To pa, kar boste zagledali ni nič lepega! Tam so vse te manipulacije, ki jih npr. nevromarketing za svoje premožne stranke dela z nami.

Nič ni skrito! Vse se odvija pred vašimi očmi, samo vi ne vidite ker ste se pustili odpeljati v rožnate oblake.

Vsa ta pozitivna miselnost, pa tudi »visoke duhovnosti«, meditacije in drugi hokuspokusi ustvarjajo TABU TEME  in ODVRAČAJO POZORNOST od realnosti in tega, kar se tam dogaja. 

Vam je odgovarjalo, da ste odbacili moralne norme in »božje zapovedi« ter odleteti stran iz tega pritličnega nivoja, da ne bi videli sebe in svoje hudobije. Niste pa pomislili, da takrat tudi hudobij drugih do vas ne boste videli.

Prepričani ste, da vam vaši takšni guruji in »duhovni učitelji« pomagajo. Ja, to pomaga, ker za nekaj časa ubežite od svojih problemov. Kot alkohol, cigarete in druge droge. Problemi pa ostajajo in se kopičijo. Ko pa vas realnost zbuti je že prepozno. Tudii če je možno, da še izplavate, ne boste uspeli, ker ne vzroke niti rešitve ne iščete tam, kje so.

Primer4: 

 

DOMAČA NALOGA

Ker je soočanje s sabo težko, bomo začeli zelo blago.

 • Zleknite se pred televizorjem in gledajte oddaje.  Na primer vesti ali vašo nadaljevanko.

Spremljajte osebe, spremljajte pogovore in zavedajte se svojih misli, komentarjev in OCEN na vse to, kar prikazujejo.

 

 • Sedaj pa dajte vprašanje v barantanje. Cilj tega vprašanja je da se zavedate vašega odziva.

Vprašanje je: »Ali bi bilo MOŽNO, da sem tudi jaz takešn/takšna...?« kot ta in ta oseba, ki ste jo v oddajah ocenili za hudobno/neprimerno/grešno na ta ali drugačen način.

Opozorilo: ne iščemo DA STE takšni. Iščemo VAŠE REAKCIJE NA MOŽNOST, da bi tudi vi imeli v sebi takšne hudobije/značaj.

 

Ne sedaj in tudi ne pri nadaljnjih lekcijah ozaveščanja ni pomembno ali nekdo konkretno živi neko hudobno lastnost ali pa jo ima potlačeno v sebi. Dokler je ta vaša  grešna osebnost v vas, imeli boste probleme. Navzven izbruhnejo kot agresivnost. Navznoter pa kot bolezni.

Ravno takšne potlačene osebnosti so tarče nevromarktinških metod manipulacije. (Več o tem v knjigi: »Nevromarkting razbija iluzije« 

Vas so prepričali, da nimate nepridiprave v sebi, ali da ste jih že vse predelali. Bolj, ko verjamete v to, lažje je manipuliati z vami.

Če jih predelamo, težave izzvenijo in tudi manipulirati več ne morejo z nami. Šele takrat lahko rečemo, da so naše odločitve resnično posledice naše svobodne volje!

 

Velikokrat pa se ti naši hudobci še kako kažejo na površini in v našem vsakdanjem življenju, samo jih nočemo videti, še manj pa jih se zavedati, na sploh pa jih nočemo predelati. Primeri 5 in 6 

Opozorilo: Najlažje je pa izmanipulirati tiste, ki ste tudi sami marketinški  strokovnjaki. Če drugod ne, pa pri zdravju in duhovno-osebnostnih zadev vas nategnejo. 

 

 • Opazujte kako reagirate na kritike. Ni pomembno, kaj ste od svojega odziva pokazali navzven. Pomembno je, da se zavedate procesov in interakcij, ki se odvijajo v vas. Torej, pomembno je zavedati se,  kaj  bi vi naredili, če bi se upali, če bi si to dovolili ali če bi bili v priložnosti. Zaznajte kako ste na kritiko v hipu, kot ježek, dvigli svoje bodice. Zaznajte svoj odpor tudi takrat, ko ste z glavo ugotovili, da je kritika le bila res in opravičena. Primer 7.  Zaznajte to osebnost v vas, ki nikakor ne more sprejeti, da bi za njega veljala dobivena kritika. Zaznajte tudi vaše kreganje s to osebnostjo v sebi, ki bi kar vsekala, vi pa ji ne date. Zaznajte, kako jo hočete potlačiti ali ji dopovedati to ali ono, oz uporabiti kakšno od metod, ki so vas naučili, da bi utišali svoje reakcije ali kako formulirati besede, da bi le prepričali drugega, da se moti in da je njegova kritika vas neopravičena.

    Preprosto povedano: zaznajte svoje odpore sprejeti kritiko. 

 

 • Poslušajte tudi, kaj govorijo vaši bližnji (če se še sploh upajo vam kar koli povedati. Primer 8, 9 in 10. 

Ob tem, uporabite tudi do sebe kriterije, ki jih pričakujete od drugih do vas. Pričakujete namreč, da drugi resno jemljejo vaše mnenje, pripombe in kritike. Imate za nespoštljivo do vas, če to ne naredijo.

Torej tudi vi bi mogli tako reagirati do kritike drugih kot vi hočete, da bi se odzvali na vaše. Vedar začutite in zavejte se, kako se silno upirate temu v prepričanju da njihove kritike do vas nikakor ne morejo veljati, da so neprimerno izrečene, hudobne, zaničvalne...vendar vaša kritika drugih je čista ljubezen in želja nekom pomagati... in vaša je le opravičena dok onih do vas pa ni. 

 

 • Zaznajte svoje odpore ki so tudi takrat, ko ste sami videli da je kritika bila v popolnosti resnična in vidna v najbolj konkretni obliki. Primer 11

 

Ko ste se zavedali svojih odporov, da bi sprejeli samo MOŽNOST, da bi bile hudobij v vas , po tem pa postavite vprašanja v barantanje.

Vprašanja morajo izhajati iz tega vašega dela, ki se upira in ne samo iz ust. To pomeni, da si morate dovoliti, da do dna čutite odpor.

Vprašanja za barantanje so:

»Ali res obstaja možnost, da so v meni hudobije?«

»Ali bi bilo možno, da so kritike, kar mi jih dajo, resnične?«

In se v tem barantanju kar kregajte z vašim božjim sogovornikom. Dajte ven vse pomisleke. Lahko se upirate! Lahko daste svojih proti-argumetnov, vendar pustite možnost, da se pokaž kako in zakaj je le MOŽNO da je tudi kritika drugih do vas resnična in opravičena.

 

Povdarjam: Pri tem koraku ni cilj, da vidite katerokoli svojo hudobijo. Cilj je SPREJETI MOŽNOST, da le nismo tako brezgrešni in da tudi mi imamo masikaj.

Odgovor na to, zakaj treba vse te lekcije narediti, bo dala naslednja lekcija.

 

OPOZORILO.

Praktično vedno se vsi »strinjate z mano« in trdite, da vi le spejemate kritko in sprejemate to možnost. Ne opazite pa, da z vašimi nadaljnjimi reakcijami sami takoj demantirate svoje trditve.  

Ni problem, da niste zaznali svoj upor na moje opozorilo. 

Problemi so vaše jezne, užaljene in zelo odklonilne reakcije na moje poskuse opozoriti vas na napako. In tudi takrat ne spejmete, da ste naredili napako, ko vam prstom kažem na njo. Primer 12 

Anchor 3
Anchor 4

Torej,

cilj vašega opazovanja sebe pri tej lekciji je

ZAZNAVANJE VEŠEGA ODPORA do MOŽNOSTI,

da bi kar koli bilo grešnega v vas.

Sebe vedno izuzamemo. Vsi drugi- ja, vandar »jaz pa že ne«. 

 

Ko ste zaznali svoje odpore: 

Nič ne ukrepajte!!! Nič se ne trudite karkoli spremeniti!

Samo se zavedajte (čutite s celim svojim bitjm) svoje borbe in svoje ugovore s katerim dokazujete, da vi le niste takšni in to kar ste kritizirali pri drugih za vas zagovoro ne velja.

Samo prisluhnite temu kar se v vas dogaja.

Iz vsega tega se lahko ogromno naučite o sebi in tudi o svetu okoli vas.

Zalotite se iz dneva v dan pri takšnih početjih in barantajte in ponovno barantajte. Samo to omogoča da pridete do spznanj in tudi da se zadeve talijo vi pa počasi doživljate transformacijo.

 

Pomembno je še nekaj:

zaradi popularne miselnosti ste potlačili OGROMNO svojih BOŽJIH lastnosti, ker so vas prepričali, da so one grešne in neprimerne, čeprav sploh niso.

bottom of page